“DE ADVISERENDE ONDERNEMER”

De omgeving van bedrijven verandert in een razend tempo. Dit stelt enorme eisen aan elke ondernemer. U als ondernemer moet NU beslissingen nemen over investeringen, marketing, personeel en financiering om later uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.
Een goed plan geeft richting en elke ondernemer heeft er een. Vaak zit dit gedetailleerde plan, inclusief visie, missie, doelstellingen, strategieën en plannen in het hoofd van de ondernemer.

Schrijf uw plan op!

De meest belangrijke reden om een plan te hebben is om uw gedachten helder te krijgen, ongeacht hoe groot de onderneming. Het op papier zetten van gedachten transformeert de ideeën in realiteit. Het schrijven produceert ook onbewust een contract met uzelf wat resulteert in directe actie.

Navigeren

Wat zou u kunnen bereiken als iedereen in uw organisatie weet wat u doet en waarom u dat doet? Als u over een degelijk plan beschikt, weet u exact waar u met de onderneming naar toe wilt. Als uw plan eenmaal duidelijk op papier is geformuleerd, zullen anderen uw visie begrijpen en weten welke stappen u denkt te gaan nemen.

Een bedrijf opzetten of leiden is een reis op zich. Het plan is de navigatie.

Er zijn verschillende tools om een plan gestructureerd op te zetten, deze tools hebben elk hun eigen insteek en zijn bedoeld voor verschillende fases waarin het bedrijf of afdeling op dat moment in staat. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat het resultaat altijd zorgt voor duidelijkheid en actie!

Onderstaand enkele tools die LJS Management gebruikt:

 • One Page Business Plan
  het opstellen van een visie, missie, doelen, strategie en acties op een enkel A-4tje
 • Business canvas model
  met dit model breng je met 9 bouwstenen al je bedrijfsaspecten in beeld
 • SIPOC
  supply, input, proces, output, customer
  wordt gebruikt om processen eenvoudig in beeld te brengen
 • BPM
  business process management wordt gebruikt om een strategisch plan te genereren gebasseerd op een uitgebreide swot analyse en confrontatiematrix

‘Alleen ga je snel, samen kom je verder’

Wilt u weten welke diensten ik u als adviserende ondernemer kan aanbieden? Kijk ook op deze pagina of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek via info@LjsManagement, 06 – 518 93 18 of vul onderstaand formulier in.

  Project Management LJS Management Business bulb LJS Management Questions and Answers signpost
  INTERIM DIENSTEN “DE ADVISERENDE ONDERNEMER” FOCUS BOOSTER